Nyheter

Re-new AB förvärvar Spolpågarna AB

Vi kan nu stolt meddela att Re-new AB har tecknat avtal med ägarna till Spolpågarna AB i Malmö om förvärv av deras verksamhet.

Spolpågarna kommer ingå i Re-new som ett helägt dotterbolag.

Vår vision har sedan start byggt på att expandera med denna typen av tjänster och nu efter mångårigt samarbete mellan bolagen kommer detta vara möjligt. Därmed breddar Re-new sitt tjänsteutbud och kommer att kunna möta våra kunders behov i större utsträckning.

Kort om Spolpågarna.
Spolpågarna AB grundades av Roy och Christer 1992.

Det började med två begagnade chassi som köptes av Scaniabilar i Malmö. Bilarna skeppades till Hvidtved & Larsen i Danmark där de byggdes om till spol- och sugbilar. I februari 1992 levererades bilarna tillbaka till Spolpågarna och kunde tas i drift.

  • Spolpågarnas första kund blev Malmö VVS.
  • Hösten 1993 förvärvades Borås Avloppsspolnings och vi fick därigenom ytterligare en bil.
  • I september 1995 förvärvades ytterligare ett företag och denna gång var det ett Malmöföretag; Malmö Industri &Skeppshjälp. Företaget hade sju bilar.
  • På hösten 1997 beställdes första nya bilen som byggdes i Silkeborg på chassi från Scaniabilar. En kombinerat ADR-bisåg dagens ljus ungefär tolv månader senare.

Spolpågarna idag

Företaget är mycket välrenommerat på marknaden och har 12 anställda med en omsättning på ca 20milj. Spolpågarna har långtgående samarbete med såväl stora som små kunder. Bl.a. kommuner, bostadsrättsföreningar etc.
Totalt finns 13 fordon varav 10 slam- och sugbilar, 2 fastighetsbilar och en filmbil.