Avloppsspolning

Vi hjälper till med alla typer av avloppsspolning. Stopp i avloppet? Oavsett om det är stopp i toan, köksvasken eller golvbrunnen så hjälper vi dig snabbt och effektivt. Via vår jour står vi till din tjänst dygnets alla timmar och årets alla dagar. Långsamt flöde eller dåligt lukt i avloppet? Då kan det vara dags för underhållsspolning. Vi hjälper dig självklart även med detta.

Våra kunder är t.ex. fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och privatpersoner. Vi utgår från Malmö och utför avloppspolning i Malmö och närliggande kommuner, såsom Svedala, Trelleborg, Skurup, Vellinge med flera. Kontakta oss gärna för mer information!

Avloppsspolning Spolpågarna AB

Avloppsstopp

Stopp i avloppet kan orsaka kostsamma skador, som t.ex. läckage, översvämningar samt mögel- och vattenskador. Stopp kan bl.a. orsakas av beläggningar med smuts eller fett.

Du kan själv göra väldigt mycket för att undvika avloppsstopp. Underhållsspolning med jämna mellanrum eller vid minsta tecken är väldigt effektivt. Är du dessutom noggrann med vad du spolar ner i toaletten eller häller ut i köksavloppet minskar du risken för många typer av problem.

Är oturen ändå framme och du får stopp i avloppet hjälper vi dig självklart med detta. Med utrustning på våra egna fordon spolar vi rören med högtryck hela vägen ut till det kommunala avloppet i gatan. Detta är ett effektivt sätt att bli av med avloppsstopp och går vanligtvis väldigt snabbt.

Återkommande avloppsstopp

Har du återkommande problem med stopp i avloppet kan det tyda på ett fel i avloppet. Vanliga fel är t.ex. skarvförskjutningar, rötter, sättningar och främmande föremål i ledningarna. I dessa situationer är det oftast en kostnadseffektiv lösning med rörinspektion, d.v.s. filma rören, och på så sätt hitta orsaken så att denna kan åtgärdas.

Underhållsspolning

Ett långsamt flöde, kluckande ljud och dålig lukt i avloppet kan vara ett tecken på att det är dags för en högtrycksspolning. Vi arbetar med spolningsteknik som är skonsam för rören och anpassad till den typ av stopp det rör sig om, och självklart hjälper vi alla typer av kunder med underhållsspolning av avloppssystem.

Stopp i avloppet beror ofta på bristande underhåll. Genom att låta oss göra en underhållsspolning förebygger ni risken för akuta avloppsstopp med allt vad det medför i form av kostnader och besvär. Samtidigt kan ni öka rörens livslängd med flera år.

Rotskärning/Fräsning

Det är vanligt att rötter från träd och buskage tränger in i avloppsledningar och orsakar stopp i avloppet. I dessa fall är ett fräsinstrument kombinerat med filmning en effektiv väg att gå. Det skär effektivt bort rötterna och hindrar på så sätt att stopp uppstår. Samma metod används även för att fräsa bort beläggning av t.ex. flytspackel eller rostavlagringar, som också kan orsaka stopp i avloppsledningar.

Intresserad?

Fyll gärna i vår intresseanmälan om du är intresserad av underhållsspolning eller rotskärning. På så sätt får vi de uppgifter vi behöver för att snarast kunna återkomma till dig med mer information om hur vi kan hjälpa dig.

Fakta: Stopp i toan

Stopp i toan orsakas ofta av främmande föremål. Toaletten är enbart till för sådant som kommer från kroppen och för toapapper.

De fem vanligaste sakerna som fulspolas är:

Bomulstussar
Flytande kemikalier
Tamponger
Våtservetter
Tops
Inget av detta hör hemma i toaletten!

Fakta: Matfett / Stekfett

Häller du ut matolja och fett i avloppet kommer fettet att stelna och förr eller senare orsaka stopp i avloppet. Det kan även bidra till problem med råttor.

Flytande matfett: Häll använd avsvalnad matolja i en PET-flaska och kasta flaskan i restavfallet. Eller låt fettet stelna i en kopp i kylen så att du därefter kan skrapa ur det och slänga det i matavfallet.

Stekfett: Torka ur stekpanna och kastruller med hushållspapper som slängs som matavfall. På så sätt kan matfettet återanvändas till t.ex. biogasproduktion.