Historik

Spolpågarna, så började det!

Spolpågarna AB grundades av Roy och Christer 1992.

Det började med två begagnade chassi som köptes av Scaniabilar i Malmö. Bilarna skeppades till Hvidtved & Larsen i Danmark där de byggdes om till spol-/sugbilar. I februari 1992 levererades bilarna tillbaka till Spolpågarna och kunde tas i drift.

Spolpågarnas första kund blev Malmö VVS.

Förvärv

Hösten 1993 förvärvade vi Borås Avloppsspolnings HB och vi fick därigenom ytterligare en bil. Det var en gammal Korposon som vi totalrenoverade innan vi tog den i bruk.

I September 1995 förvärvades ytterligare ett företag och denna gång var det ett Malmöföretag; Malmö Industri & Skeppshjälp. Företaget hade sju bilar, varav vi behöll två (en ADR-bil och en Korposon).

På hösten 1997 beställdes vår första nya bil som byggdes i Silkeborg på chassi från Scaniabilar. En kombinerat ADR-bil såg dagens ljus ungefär tolv månader senare.

Spolpågarna idag

Spolpågarna ingår sedan hösten 2021 i Re-new AB som ett helägt dotterbolag.

Vår vision har sedan start byggt på att expandera med denna typen av tjänster och nu efter mångårigt samarbete mellan bolagen är detta möjligt. Därmed breddar Re-new sitt tjänsteutbud och kan möta våra kunders behov i större utsträckning. Spolpågarna har långtgående samarbete med såväl stora som små kunder. Bl.a. kommuner, bostadsrättsföreningar etc. Idag har vi 11 fordon varav 8 slam- och sugbilar, 2 fastighets bilar och en filmbil. Sist men inte minst har vi 12 professionella medarbetare som står till er tjänst.